• English
  • עברית עברית
  • Français Français
  • Nederlands Nederlands
  • Suomi Suomi
  • Deutsch Deutsch
  • Svenska Svenska

Latest News

New server link

New Server stockholm.se.quakenet.org As of this week we are welcoming a new server to the game, its stockholm.se.quakenet.org kindly hosted by Sunet. While we are getting a new server, we are losing an old one. Since last week portlane.se.quakenet.org has ...

Read the rest 0 comments

dreamhack.se delink

dreamhack.se delink It's with great sadness that we after almost 10 years of great service have to announce that dreamhack.se.quakenet.org will be delinking later this week. This is due to dreamhack restructuring their online services within Scandinavia. QuakeNet would like ...

Read the rest 0 comments

Quiz about Miami Vice

Quiz with theme: Miami Vice 28th quiz was about Miami Vice (and made by stm)! Here you can see the questions we asked and the answers (the answers are at the bottom of this post, in case you want to ...

Read the rest 0 comments

Quiz about J.R.R. Tolkien

Posted by anton on Sunday 08 November 2020

Quiz with theme: J.R.R. Tolkien

This quiz was made by stm.

Here you can see the questions we asked and the answers (the answers are at the bottom of this post, in case you want to take a shot).

Questions (answers at the bottom)

  1. Where was Tolkien born?
    A) UK
    B) Australia
    C) New Zealand
    D) South Africa
  2. God of Tolkien's Universe?
    A) Melkor
    B) Iluvatar
    C) Istar
    D) Palantir
  3. The last elven kingdom to fall in Beleriand?
    A) Doriath
    B) Andor
    C) Gondolin
    D) Gondor
  4. What are Silmarils?
    A) Jewels
    B) Swords
    C) Stars
    D) Elven tribes
  5. Who crafted the Silmarils?
    A) Gandalf
    B) Feanor
    C) Iluvatar
    D) Valar
  6. At what age did maritime kingdom of Numenor exist?
    A) First
    B) Second
    C) Third
    D) Fourth
  7. Largest dragon in Tolkien universe?
    A) Glaurung
    B) Ancalagon
    C) Smaug
    D) Shelob
  8. How was world "made to be"?
    A) song
    B) thought
    C) prayer
    D) word
  9. Which famous fantasy writer J.R.R. Tolkien knew in real life?
    A) Robert. E. Howard
    B) H.P. Lovecraft
    C) C.S. Lewis
    D) George Orwell
  10. Shape of the island of Numenor?
    A) Circle
    B) Moon
    C) Fist
    D) Star
  11. What is carved on Tolkien's tombstone?
    A) Beren & Luthien
    B) Master of imagination
    C) Creator of Worlds
    D) Beloved by family and friends
  12. Light inside Silmarils comes from?
    A) Trees
    B) Fire
    C) Volcano
    D) Eyes
  13. Valar of water?
    A) Manwe
    B) Ulmo
    C) Radagast
    D) Tulkas
  14. Scene skipped in LotR movies that was in the book trilogy?
    A) Turin Turambar
    B) Old Forest
    C) Lake Town
    D) Beorn
  15. Tolkien got his inspiration to Children of Hurin from?
    A) Bible
    B) Kalevala
    C) Ancient Rome
    D) British Empire
  16. Who continued his fathers work?
    A) Charles
    B) Clair
    C) Colleen
    D) Christopher
  17. What are Naugrim?
    A) Dwarves
    B) Metals
    C) Clothes
    D) Food
  18. At what age did the events of LotR take place?
    A) First
    B) Second
    C) Third
    D) Fourth
  19. Did Tolkien ever attempt to write a sequel to Lotr?
    A) Yes
    B) No
  20. How many Silmarils are there?
    A) 3
    B) 5
    C) 6
    D) 7
  21. Western area of world no longer accessible to other but elves after events of 2nd age?
    A) Heaven
    B) USA
    C) Reykjavik
    D) Valinor

Congratulations to the winners; slackfam and Ray (21 correct answers), and the runner-ups [TAA]Cuba (18 correct answers) and defect (12 correct answers).

Thanks to everyone who participated and we hope to see you for our next quiz in #qnet.quiz

(These lines were left blank intentionally to create some space down to the answers)

Answers

  1. D
  2. B
  3. C
  4. A
  5. B
  6. B
  7. B
  8. A
  9. C
  10. D
  11. A
  12. A
  13. B
  14. B
  15. B
  16. D
  17. A
  18. C
  19. A
  20. A
  21. D

Please log in to post comments.
There aren't any comments for this news post.