• English
  • עברית עברית
  • Français Français
  • Nederlands Nederlands
  • Suomi Suomi
  • Deutsch Deutsch
  • Svenska Svenska

Latest News

New server link

New Server stockholm.se.quakenet.org As of this week we are welcoming a new server to the game, its stockholm.se.quakenet.org kindly hosted by Sunet. While we are getting a new server, we are losing an old one. Since last week portlane.se.quakenet.org has ...

Read the rest 0 comments

dreamhack.se delink

dreamhack.se delink It's with great sadness that we after almost 10 years of great service have to announce that dreamhack.se.quakenet.org will be delinking later this week. This is due to dreamhack restructuring their online services within Scandinavia. QuakeNet would like ...

Read the rest 0 comments

Quiz about Miami Vice

Quiz with theme: Miami Vice 28th quiz was about Miami Vice (and made by stm)! Here you can see the questions we asked and the answers (the answers are at the bottom of this post, in case you want to ...

Read the rest 0 comments

Quiz about Star Trek: Next Generation

Posted by anton on Sunday 22 November 2020

Quiz with theme: Star Trek: Next Generation

This quiz was made by olli.

Here you can see the questions we asked and the answers (the answers are at the bottom of this post, in case you want to take a shot).

Questions (answers at the bottom)

  1. When did Star Trek. The Next Generation first air on television (USA)?
    A) 1987
    B) 1991
    C) 1994
    D) 1997
  2. In what century is Star Trek. The Next Generation set?
    A) 21st century
    B) 24th century
    C) 27th century
    D) 31st century
  3. Which non-human species has the biggest ears?
    A) Vulcan
    B) Bajoran
    C) Ferengi
    D) Klingon
  4. Captain Jean-Luc Picard has been captured by the Borg, but what is his Borg name?
    A) Lucifer
    B) Lucatron
    C) Locutus
    D) Liberator
  5. What technology powers Commander Data's AI brain?
    A) Neurotropic Complex
    B) Electronic Synapse
    C) Positronic Network
    D) Metaphasic System
  6. Which recurring character was killed by Armus?
    A) Wesley Crusher
    B) Natasha Yar
    C) Lieutenant Worf
    D) Miles O'Brien
  7. What is Miles O'Brien's official role on the Enterprise?
    A) Security Chief
    B) Transporter Chief
    C) Chief of Engineering
    D) Chief of Away Missions
    Time's up! The answer was. A. We had 1 correct answer! Next question will be in 10 seconds.
  8. What episode revolves around discussion of Commander Data's legal rights?
    A) Judgement Data
    B) A Data Remember
    C) The Measure of a Man
    D) Half-man Half-machine
  9. Who or what replaced Doctor Beverley Crusher as ship's doctor in season two?
    A) Emergency Medical Holographic Program
    B) Doctor Majel Barrett
    C) Doctor Katherine Pulaski
    D) Her son, Doctor Wesley Crusher
  10. Deanna Troi is half Human and half Betazoid. Why is she different to other crew members?
    A) Can see the future
    B) Has three breasts
    C) Host of a symbiotic slug
    D) Can sense emotions
    Time's up! The answer was. D. We had 11 correct answers! Next question will be in 10 seconds.
  11. What is Ten-Forward?
    A) The guiding principle of Star Fleet
    B) The command to initiate transporter beaming
    C) A bar on the Enterprise
    D) The Enterprise's weekly gazette
    Time's up! The answer was. C. We had 10 correct answers! Next question will be in 10 seconds.
  12. What do The Borg say to menace their prey?
    A) You Will be Exterminated
    B) Assimilation Time
    C) Resistance is Futile
    D) Welcome to the Collective
    Time's up! The answer was. C. We had 11 correct answers! Next question will be in 10 seconds.
  13. What is the name of Commander Data's evil older brother?
    A) Hugh
    B) Lal-Soong
    C) B4
    D) Lore
  14. How many lights are there?
    A) One
    B) 4
    C) 178
    D) 1701
  15. Romulans share a genetic ancestry with which other species?
    A) Human
    B) Klingon
    C) Cardassian
    D) Vulcan
  16. Chief Engineer Geordie La Forge wears a visor over his eyes - for what reason?
    A) Better integration with the engineering computer
    B) His species are super-sensitive to light
    C) He can't see without it
    D) It allows him to pilot the ship by seeing the engine's warp bubbles
    Time's up! The answer was. C. We had 10 correct answers! Next question will be in 10 seconds.
  17. What musical instrument does Commander William Riker play?
    A) Space violin
    B) An alien flute
    C) A normal trombone
    D) Light piano
  18. What prosthetic device(s) does Captain Jean-Luc Picard need, due to a bar fight injury when he was younger?
    A) Prosthetic leg
    B) Bionic heart
    C) Artificial lung
    D) Bio-mimetic hand
  19. In the alternate history where Jean-Luc doesn't lose his heart in the bar fight, what role does he have on the ship?
    A) Ten-Forward Bartender
    B) Lieutenant Junior Grade
    C) Astrophysicist Researcher
    D) Ships Counselor
  20. Who commanded the Enterprise when Captain Jean-Luc Picard was kidnapped by Cardassians?
    A) Lieutenant Commander Deanna Troi
    B) Commander William Riker
    C) Captain Edward Jellico
    D) Admiral Alynna Nechayev
  21. How many episodes of Star Trek. The Next Generation were produced in total?

Congratulations to the winner; Godin (20 correct answers), and the runner-ups stm and [TAA]Cuba (18 correct answers each) and Alexer (17 correct answers).

Thanks to everyone who participated and we hope to see you for our next quiz in #qnet.quiz

(These lines were left blank intentionally to create some space down to the answers)

Answers

  1. A
  2. B
  3. C
  4. C
  5. C
  6. B
  7. A
  8. C
  9. C
  10. D
  11. C
  12. C
  13. D
  14. B
  15. D
  16. C
  17. C
  18. B
  19. B
  20. C
  21. 178

Please log in to post comments.
There aren't any comments for this news post.